A Halak a vizek ajándékai

A halak tápanyagai az Omega-3 zsírsavak és a nehézfémekkel szennyezett tengervizek bemutatása.

A hal annyi fontos tápanyagot tartalmaz, hogy a táplálkozásban a jelenleginél sokkal nagyobb hangsúlyt kellene kapnia. Magyarországon a korábban sem túl jelentős halfogyasztás napjainkra rendkívül alacsony szintre esett vissza. A tengeri halak választéka kritikán aluli, ezek szinte kizárólag mirelit- és konzervformában vásárolhatók meg, de a konzervkínálat is feltűnően szegényessé vált a nyolcvanas években megszokotthoz képest. Ebből az is levonható, hogy halolaj táplálékkiegészítők fogyasztása, manapság jóval fontosabb mint korábban valaha.
A halfogyasztás visszaszorulása egyébként általános jelenség, az étkezési szokások századunkban végbement változásai között ez az egyik legszembetűnőbb.

Halak és halolajA napi fehérjeszükséglet felét-harmadát már kis mennyiségű (10 dkg) halnak elfogyasztásával is kielégíthetjük. A legtöbb hal gazdag B12-vitaminban, illetve a pajzsmirigyműködéshez szükséges jódban. Az olajos húsú halak mint a lazac és a hering, általában kétszer annyi energiát tartalmaznak, mint a fehér húsúak.
A telített zsírsavakban gazdag állati zsíroktól eltérően a telítetlen zsírsavakban gazdag halolajok a szervezetünkre egyáltalán nem károsak. Kutatások igazolták, hogy azokat, akik hetenként legalább egyszer tengeri halat fogyasztanak, kevésbé fenyegeti az agyvérzés és a szívbetegségek veszélye.

Omega-3 Zsírsavak

A szakemberek szerint a halakban az Omega-3-zsírsavak azok a vegyületek, amelyek a szív- és keringési betegségekkel szemben védelmet biztosítják, valószínűleg amiatt, hogy vérrögképződés kockázatát csökkentik le, illetve azáltal, hogy javítják a véráramlást a kis erekben .
Több vizsgálat bizonyította, hogy a zsíros halak fogyasztása enyhíti a pikkelysömör tüneteit. Feltehetőleg e mögött is Omega-3 zsírsavaknak vagy az egyes tengeri halakban, mint például a makrélában és a heringben nagy mennyiségben előforduló
D-vitaminnak a hatása.

Omega-3 zsirsavakAz Omega-3 zsírsavak a szem és az agy egészséges fejlődéséhez is nélkülözhetetlen összetevők, így a várandós anyák étrendjében különösen fontos szerepet játszanak. Egy szív-, ér- és keringési betegségekről 1994-ben közzétett angol jelentés napi 0,2 g Omega-3 zsírsav fogyasztását javasolja, más táplálkozástudományi szakértők szerint ugyanakkor, kifejezettebb védő hatása van napi 0,5-1 grammnak.
A halgazdaságokban nevelt tengeri halak, a lazac, pisztráng, ugyanannyi Omega-3zsírsavat tartalmaznak, mint a vadon élők, és minthogy táplálékuk is azonos, tápanyagtartalom tekintetében nemigen térnek el azoktól.

Halak és a szennyezett vizek

Halolaj halakA halak nagyon érzékenyek a szennyezés okozta fertőzésekre. 1994-ben Nagy-Britanniában minden tizedik tenyésztett lazacban kimutatható volt egy rovarirtó, amelyet a halakon élősködő tetvek ellen használtak, valójában illegálisan. Másutt édesvízi halakban tettek kárt a folyókba került ipari és mezőgazdasági vegyszerek.

Az Észak-Amerikai Nagy-tavak némelyikének vizét kadmium illetve higany szennyezi. Az itt lévő halak fogyasztása kerülendő, mivel a nehézfémek a szervezetünkbe lerakódva, az idegrendszert károsítják.
Az Indiai-óceán illetve a Karib-tenger egyes részein, a plankton természetes méreganyagai feldúsulnak a halhúsban, amelynek fogyasztása bénulást, sőt halált is okozhat. Újabban rendszeresen ellenőrzik a tonhalkonzervek higanytartalmát, mivel felvetődött, hogy e fém nagy mennyiségben van bennük jelen. A kardhal húsában is felhalmozódhatnak nehézfémek, így ezt a halfajt sem tanácsos túl gyakran fogyasztani.

Egyes adatok szerint a Balti-tengerből származó halmájolajban túl magas a poliklórozott bifenilek (PCB) szintje. Ezen vegyületek mennyisége az Atlanti- és a Csendes-óceánban fogott halakban kisebb. A kereskedelmi forgalomban elterjedt olcsó halolajok PCB-tartalmát állandóan ellenőrzik, szintjük jelenleg a tűréshatáron belül mozog.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Omega 3 halolaj

Halolaj árak
Csukamájolaj, 300 ml 6.571 Ft
Csukamájolaj, 60 darab 9.871 Ft
VegEPA, 60 darab 5.671 Ft
Dr. Bioget Fish Oil, 90 darab 4.971 Ft
Vörösrákolaj, 30 darab 5.721 Ft
Halolaj Összehasonlítás

Vélemények a Halolajról

Koszt Ferenc, Budapest » Izületi problémák
Idén töltöm be a hatvanadik évemet. Rendszeresen teniszezem heti kb. 5 órát.
Három évvel ezelőtt erős boka és térdizületi fájdalmam miatt, ami főleg reggelente jelenkezett a felkelés után, azt hittem abba kell hagynom kedvenc sportom a teniszezést. Akkor hívta fel figyelmemet kedves barátom a halolajra, próbáljam ki, türelemmel legyek, hatását 3-4 hét múlva fogom tapasztalni.
Úgy voltam vele, ártani biztos nem fog, szedtem napi egy kávéskanállal...
Gárdonyi Péter, Székesfehérvár » Vérnyomás
Szeretnék Önöknek köszönetet mondani, mivel segítettek nekem a vérnyomásom rendbehozatalában. A Halolaj kapszula szedésével vérnyomásom kb 1-1,5 hónap alatt teljesen noramlizálódott, gyomor és epepanaszaim, fájdalmaim megszüntek, úgy érzem magamat mintha újjászülettem volna. Kezelőorvosom is elcsodálkozott az állapotomon. Annyira fellelkesült, hogy ős is rendelt 2 üveggel az Eskimo-3-ból.
Még több Vélemény a Halolajról
Ha ide kattint, még beszámolókat, véleményeket olvashat a halolaj termékekről.

PayU Vásárlói tájékoztató

Személyes Átvétel bővebben »
2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.