Az izületek kezelése Omega-3-al

Az izületek állapotának javítása Omega-3 zsírsavakkal. Izületi gyulladás kezelés természetes úton.

A vizi élőlényekben található omega-3-zsírsavak olyan telítetlen zsírsavak, melyek elsősorban tengeri halakban és tengeri rákokban, például lazacban, makrélában, heringben vagy tengeri krillekben fordulnak elő. Megelőzésre, de a már kialakult ízületi betegség enyhítésére is különösen ajánlott az omega-3-zsírsav rendszeres fogyasztása.

Izületekre halolajatA halolajban fordul elő eikozapentánsav (EPA) és dokozahexánsav (DHA) formában, így különösen az említett, zsírban gazdag tengeri halakban találhatók. Az EPA gátolja a linolsav átalakulását a gyulladást elősegítő arachidonsavvá, és az arachidonsavval verseng a ciklooxigernáz nevű enzimért. Így gátolja a gyulladáskeltő anyagokat.
Az omega-3-zsírsavak ezáltal gyulladásgátló, értágító és trombózisellenes hatásúak. Ilyen módon csökkentik a kötőszövet gyulladáskészségét, és az ízületek degeneratív folyamatai ellen hatnak.

Ezenkívül javítják a vér folyási tulajdonságait, így a szövetnek javul a tápanyagellátása, és egyúttal csökken a trombózis veszélye.

A kötőszövet és az ízületek
egészségének megőrzése halolajjal

Válasszuk az olyan bázisokban gazdag táplálékokat, mint a burgonya és friss zöldségek, pl. káposzta, gyökérzöldségek, spenót és zeller, fűszerek, érett gyümölcsök, valamint az avokádó. Az alkalikus ásványvizek magas kálium- és kalciumtartalommal tűnnek ki.

A kevés (kevesebb) hús egészséges: ez nemcsak az elsavasodás ellen hat, hanem kevesebb arachidonsavat is fogyasztunk, mely a gyulladást elősegítő anyagok képződéséért felelős.

Elegendő omega-3- zsírsav bevitele: hetente legalább kétszer együnk zsíros tengeri halat, vagy fogyasszunk csukamájolajat, rákolajat, melyek kitűnően pótolják a szükséges mennyiséget.

Kevesebb fehér lisztet és cukrot fogyasszunk: elősegítik az elsavasodást, illetve a kötőszövet elsalakosodását.

Válasszunk egészséges élelmiszereket, például hazai idény gyümölcsöt és -zöldséget, lehetőleg a vidékünkről, illetve elismert ökológiai termesztésből.

Fogyasszunk ballasztanyagokban gazdag táplálékot, vagyis sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és magokat. Fontos, hogy ezzel együtt növeljük a folyadék mennyiséget - különben székrekedést okozhatnak.

Együnk naponta ötször gyümölcsöt és zöldséget, hogy legalább a minimális napi vitamin- és nyomelem szükségletünket biztosítsuk.

Hetente kétszer hagyjunk el mindenfajta állati eredetű fehérjét. Ügyeljünk arra, hogy ezeken a napokon elegendő szénhidrátot fogyasszunk, például burgonyát és rizst.

Ügyeljünk a kalóriabevitelre! Az úgynevezett túltáplálkozás és a szervezet gyenge védekezése közön összefüggés áll felül. A táplálékunk összeállításán a zsír ne haladja meg a 30-35 százalékot; ezzel szemben a szénhidrátok 50-55 százalékát, a fehérjék pedig kb. a 15 százalékát alkossák a teljes táplálékfelvételnek.

Évente egyszer-kétszer végezzünk böjtkúrát, mely hét-tíz napig tart. A böjt segíti a szervezet salaktalanítását, savtalanítását és a revitalizálását, ezáltal csökkenti az arthrosis kialakulásának kockázatát.

Hetente egyszer mondjunk le a vacsoránkról! Hasonlóan hat, mint a böjtkúra.

Igyunk sokat! Mivel a testünk naponta mintegy 2,5 liter folyadékot veszít, a kiegyensúlyozott vízmérleghez fontos, hogy naponta körülbelül azonos mennyiségű folyadékot juttassunk be. A vér máskülönben besűrűsödik, a vértérfogat csökken, és korlátozódik az agy, a szervek és az izomzat oxigénellátása.

Természetes vitalizáló anyagok az ízületeinknek

Most már tudjuk, hogy az arachidonsavnak kiemelkedő jelentősége van az ízületi gyulladás kialakulásában. A természetes vitalizáló anyagok különböző módokon próbálják meg. A fájdalom befolyásolni az arachidonsav legyőzése anyagcseréjét, hogy megvédjék vitalizáló az ízületet és a porcot a káros anyagokkal . Tudományosan igazolt a glükozaminszulfát és a hialuronsav hatása.

A hialuronsav jelentősen csökkenti a fájdalmat, és javítja az ízület mozgékonyságát és az erőkifejtést. A többi anyaggal kapcsolatban kevés tanulmányunk van, melyek a betegek számát és a kísérleti módszert tekintve nem mindig felelnek meg a tudományos követelményeknek. Megint más anyagoknál csak pozitív tapasztalataink vannak. Az ösztrogének és az androgének nemcsak a száraz szem és a száraz nyálkahártyák, hanem a kiszáradt ízületi belhártyák (arthrosis) esetén is valóságos csodát tesznek - ha gondosan és hozzáértéssel alkalmazzuk.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.