A Bajkeverő Koleszterin

A koleszterin által okozott problémák megelőzése, az érelmeszesedés, a koleszterin és szívkoszorúér bajok

Az öregedés folyamán a verőerek belső falát fokozatosan bevonja és részben eltömíti egy hegszövetből és zsírcsomókból képződő, igen nagy koleszterintartalmú anyag, az ateróma. Ezt az állapotot nevezzük az érelmeszesedés állapotának, mely azoknál gyorsabban fejlődik ki, akiknek a koleszterinszintjük magas, különösen ha vérnyomásuk is magas, illetve ha dohányoznak is.
Amennyiben a szívizmot ellátó verőér falán egy ilyen zsírcsomó megreped, vérrög képződik, amelye szívizmot oxigénnel ellátó vér útját elzárhatja. A vérrögképződés kockázata megfelelő táplálkozással és gyógyszeres kezeléssel a felére csökkenthető. Kerülni kell a vérrögképződést fokozó nehéz, zsíros ételeket.

Koleszterin az erekbenA szívkoszorúér-megbetegedések Magyarországon évente mintegy 17 ezer halálesetet okoznak. E betegség gyakoriságát tekintve a férfiak esetében a 7., a nőknél a 6. helyen állunk a világon. Az infarktusok évenkénti száma 30-40 ezer. Angliai adatok arra utalnak, hogya gyümölcsökben és zöldségekben levő antioxidánsok segítséget jelenthetnek a koszorúér-megbetegedések elleni harcban.

Az érelmeszesedés, azaz az érfalakra történő mészlerakódás, általában 20-30 év alatt alakul ki, és sokáig nem okoz észrevehető tüneteket. A folyamatot a dohányzás gyorsítja fel. 50 éves korára sok embernél vastag lerakódás keletkezik a verőerek falain. A jól elkülönülő, kiálló, kásás zsírcsomók egyre növekszenek, mindinkább fokozva a szívinfarktus és a szélütés kockázatát.
Az érelmeszesedés megelőzésének legjobb módja a rendszeres testmozgás és a rostanyagokban gazdag, de telített zsírsavakban, zsíros tejtermékekben, zsíros húsban, kemény margarinban szegény étrend.

A Koleszterin

Általános vélemény szerint az érelmeszesedés egyik fő oka a magas vérkoleszterin, mely számos genetikai és táplálkozási tényezőnek az együttes együttes következménye. Nyugaton minden 500. embernek öröklötten magas a vérkoleszterinszintje, náluk 20-30-szor gyakoribb a fiatalkori koszorúér-betegség, mint másoknál.

Koleszterin és testsúlyA legtöbben azonban a túl sok telített zsírsavat tartalmazó étrendjüknek és az elhízásnak köszönhetik magas koleszterinszintjüket. Ám nemcsak a túlsúlyosak vérében lehet magas a koleszterinszint!
Amennyiben az illető még dohányzik is, fokozottan veszélyeztetetté válik. Az elhízás jelentette kockázat fogyással visszafordítható, a súlyvesztés folyamatát ugyanis általában a koleszterinszint csökkenése kíséri. Ez azonban nem vonatkozik a radikális fogyókúrára, ahol leginkább folyadék távozik a szervezetből, s az ebből származó súlyveszteséget a diétázó rögtön visszahízza, mihelyt visszatér megszokott étrendjéhez.

A fogyás egyetlen hatékony és egészséges módja a zsírok és finomított szénhidrátok felvételének korlátozása, illetve a fokozott testmozgás. Kutatók azt is kimutatták, hogy azoknál, akik a felnőttkorba lépéstől egyenletesen tartják a súlyukat, és elkerülik a sok fogyókúrázónál tapasztalható súlyingadozást, nem vagy csak kisebb mértékben jelentkezik a korral összefüggő koleszterinszint növekedés.

Kik a Veszélyeztetettek?

A szívbetegségek legfontosabb kockázati tényezői ismereteink szerint a magas vérkoleszterin szint a dohányzás, a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség. A szívkoszorúér-megbetegedések aránya az életkor előre haladtával mind a férfiak, mind a nők körében gyorsan emelkedik.

A szívbetegségre való hajlam gyakran öröklődik, akinek közvetlen hozzátartozója 55 éves kora előtt infarkrust kapott, annál tízszer nagyobb a betegség kockázata. Mivel a nőknél a változás kora előtt, az ösztrogén alacsonyan tartja a vér koleszterinszintjét, ők általában kevésbé hajlamosak az érelmeszesedésre és az infarktrusra, mint a férfiak.
A változás kora után azonban csökken szervezetük ösztrogénszintje, koleszterinszintjük pedig sokkal gyorsabban emelkedik, mint a férfiaké, ezért az idősödő nők körében hirtelen megnő a szívbetegségek gyakorisága.

Egészséges életmódA kemény zsiradékokban, így vaj, egyes margarinok, szalonna, sajt található telített zsírsavak növelik a vér koleszterinszintjét. Ezzel szemben az egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajok, így az olíva- és a repceolaj, valamint azok, amelyek
többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, a napraforgó-, szója- és kukoricaolaj, koleszterinszintet csökkentő hatást fejtenek ki. A Halolaj ugyancsak koleszterinszintet csökkentő hatással bír, mivel nagyrészt egyszeresen telítetlen zsírsavakból áll.

Amennyiben azonban a folyékony olajokat a hidrogénezési eljárás során megkeményítik, úgy jelentős részük transz zsírsavvá alakul át, és ezek az újabb kutatások szerint emelhetik a vér koleszterinszintjét, növelve a szívkoszorúér-betegség kockázatát.
Az élelmi rostokban kiváltképpen az oldható rostokban gazdag élelmiszerek, így a zab, bab, lencse fogyasztása ugyancsak csökkentheti a vér koleszterin szintjét.

Az olajos húsú tengeri halak, melyekből az Eskimo-3 is készül, többszörösen telítetlen zsírsavai a megelőzésében nyújtanak nagy segítséget. A bennük lévő Omega-3 zsírsav segíti a legtöbb szív és érrendszeri betegség okát elkerülni, a vérrögképződést megelőzni.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

Halolaj, Omega-3

Halolaj árak
Csukamájolaj, 300 ml 6.571 Ft
Csukamájolaj, 60 darab 9.871 Ft
VegEPA, 60 darab 5.671 Ft
Dr. Bioget Fish Oil, 90 darab 4.971 Ft
Vörösrákolaj, 30 darab 5.721 Ft
Halolaj Összehasonlítás

Vélemények a Halolajról

Hajdú Szabolcs, Nyíregyháza » Koncentráció
Akkor éreztem csak meg igazán a Vegepa hatékonyságát, amikor egyik hétvégén elutaztam és nem vittem magammal. Sok betegséggel küszködök, mindegyik esetében javított az állapotomon, de főleg a koncentrációmat erősítő hatása miatt szedem. A Vegepa sokat lendített mindennapjaimon. Üzemvezetőként dolgozom, így mindenre nekem kell odafigyelni. Nem hagyhat ki egy percre sem a figyelmem, különben nagy bajok is lehetnek belőle. .
Várkonyi Gáborné, Veszprém » Koleszterin
A barátnőmnek magas volt a koleszterin szintje, sok volt a zsír a vérében. 4 hétig fogyasztotta az Eskimo-3 olajat, és nagyon sokat javultak a vizsgálatok és tesztek eredményei. Vérnyomása 180-ról 140-re ment le ezen időszak alatt. Ez a termék igazán hatékony.
Még több Vélemény a Halolajokról
Ha ide kattint, még beszámolókat, véleményeket olvashat a halolaj termékekről.

Biomax Szállítási Idő

PayU Vásárlói tájékoztató

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.